Over…

Hoi, Mijn naam is Mieke de Bruijn en al zolang als ik me kan herinneren ben ik een ‘maker’. Iemand die het heerlijk vind om te creëren. De dingen die in je hoofd ontstaan tot leven te brengen, in concept, in beeld of in vorm. Dat is hetgeen, wat mij het meest voldoening geeft en wat een rode draad vormt in mijn leven. Naast de voldoening die het geeft om te maken, geeft het ook vrijheid en onafhankelijkheid. Ik kan de dingen maken precies zoals ik ze wil en ook dat is voor mij een belangrijk aspect van het maken.

De maker in mij

Maken is de rode draad in mijn leven, ik krijg er nooit genoeg van en het neemt vele vormen aan. Ongeveer 25 jaar geleden ontdekte ik de computer en ik vond het meteen magisch. Niet lang daarna studeerde mijn broer af aan de kunstacademie, als grafisch vormgever en hij behoorde tot de eerste generatie webdesigners. Hij motiveerde mij om te leren om websites te maken en hij leerde me om te werken met programma’s als Adobe illustrator, Photoshop en Dreamweaver. De maker in mij had er nog een mogelijkheid bij en zo ontstond ook de passie voor ‘digitaal maken’.

Begin 2017, na een burn-out, besloot ik om mijn hart te volgen en het was al snel duidelijk, dat ik me helemaal wilde gaan richten op het ontwerpen van websites. Omdat ik zoveel passie voel voor de makers op deze wereld, was het een vanzelfsprekende keus, dat dat mijn doelgroep zou worden.

Makers willen maken

Het was niet moeilijk, om in mijn ‘makers netwerk’ de eerste klanten te vinden en ik begon vol enthousiasme met het creëren van een mooie website voor een aantal textiel kunstenaars.

Maar ik liep al heel erg snel tegen het feit aan, dat makers willen maken, die willen niet dat er voor hen wordt gemaakt. Alleen de technische kennis om het allemaal zo te krijgen, zoals ze zelf wilden, die heeft men meestal niet.

Op dat moment is het idee voor het huidige concept ontstaan, een website waar al zoveel mogelijk aan is voorbereid, zodat je je als maker helemaal kunt richten op het vormgeven en creëren, zonder enige technische kennis en zonder dat het zorgt voor frustratie. Het doel wat ik daarbij telkens voor ogen heb gehouden is dat ik de maker zowel optimale vrijheid als optimaal gemak wilde geven. ik kijk er naar uit om heel veel makers te inspireren en op weg te helpen met de creatie van hun website.

Een aantal van mijn maaksels

Scroll naar top